Egy hajóskapitány otthonába

2016.06.10 15:49

Ezt az ólomüveget egy hajóskapitány lakásába készítettem, és a téma magától értetődő volt: tenger, víz, halak, vízi állatok, stb. Gyorsan elkaptam a fonalat, tetszett a feladat, vizes tematikájú üvegeket ritkán készítek. Az üveg a nappaliba nyíló ajtó fölé került, az ajtó jelenleg nincs bent, csak a kerete látható. Szép kis munka volt, örülök, hogy elkészíthettem :)!


Freyluveg.jpg


további részletek... >>

 

Gyerekszobai és fürdőszobai ólomüveg ajtók ugyanabba a házba

2016.05.16 20:57

Két ólomüveg ajtó üvegbetétjének elkészítése volt a feladat egy igényesen berendezett házba, az egyik gyerekszobába, a másik pedig a fürdőszobába került. Ez volt az első alkalom, hogy nagyobb mennyiségben használtam lila színű üvegeket, és a kezdeti félelmem végül elszállt, amikor az üvegeket élőben láthattam, ugyanis nagyon szép árnyalatokat találtam. A lila szín korábbi munkáimban nem nagyon került elő, ezért egy picit tartottam tőle, de végül nagyon tetszett a végeredmény. 

Az első két képen a gyerekszobába, majd a fürdőbe került ajtók láthatók (a képek kattintásra kinagyíthatók).


fargyer5.JPG


további részletek... >>

 

Egy érdekes megbízás - sírkőbetét ólomüvegből

2015.10.12 20:53

Nemrég egy különleges feladattal keresett meg valaki, ólomüveg betétet szeretett volna készíttetni sírkőbe. Az ötlettel ő is véletlenül találkozott valahol, de annyira megtetszett neki, hogy mindenképp meg szerette volna valósítani - így jutott el hozzánk. A megbízásnak mi is nagyon örültünk, mivel ritka alkalom, hogy ilyen nemes anyagok, ilyen nemes célból találkozzanak. A gyászoló családtagoknak, ismerősöknek szívet melengető látvány a rendkívül különleges, sírkőbe süllyesztett ólomüveg, melynek színei ragyognak a napfényben, megelevenítve maguk körül a környezetet. 

Az ólomüveg gyönyörű szín- és fényjátéka mindig egyedi külsőt kölcsönöz annak a tárgynak, helynek, épületrésznek, amibe beépült, régi korok hangulatát és az üveg örök, megunhatatlan szépségét ötvözve. A kissé hideg kő és a melegen fénylő üveg tökéletes párosítás, és hogy az eredmény valóban páratlan legyen, élethű látványterven mutattuk be a megrendelőnek a lehetséges, általunk elképzelt verziókat, amiből ő választhatott. Alább láthatóak a tervek, a második képen szereplő második terv lett végül kiválasztva, ez kerül megvalósításra. 


további részletek... >>

 

Három ólomüveg ajtó egy lakásba

2014.04.22 21:11

Ezzel a munkával nemrég végeztünk; a három ajtó ugyanabba a lakásba került, és csak első ránézésre tűnnek teljesen hasonlónak, valójában a minta ugyanaz, de a színárnyalatok mindhárom ajtó esetében különböznek. Absztrakt rajzolatot terveztem az ajtóknak, fehér és pasztell árnyalatokhoz élénkebb, kiemelkedő színekkel. Íme a végeredmény:


farajt6.jpg


további részletek... >>

 

Könyvszekrény és falbetét ólomüvege szecessziós stílusú könyvtárszobába, illetve étkezőbe 2.

2013.12.10 20:35

Az ólomüveg falbetét és a könyvszekrény ajtóbetétje elkészült, egy csodálatos kivitelezésű kis házba, amelynek az ólomüvegek messze nem egyedüli ékességei. Nagyon szerettem ezt a munkát, valahogy nagyon egyben volt a fejemben is, és végül élőben is az egész. Örülök, hogy részt vehettem a ház csinosításában, szépségét pedig emelhettem az ólomüvegeimmel.


Képek az üvegekről (kattintásra kinagyíthatók):


konyvszekreny_4.JPG


további részletek... >>

 

Könyvszekrény és falbetét ólomüvege szecessziós stílusú könyvtárszobába, illetve étkezőbe

2013.11.13 09:32

Jelenlegi munkánkkal hamarosan elkészülünk, és most már fotókkal is tudunk szolgálni az eddig elkészült üvegekről. A megrendelő szecessziós stílusban berendezett házába két helyre is kért ólomüveget - az étkezőben található ívelt falfülke elé, illetve egy könyvszekrény ajtajába.
A könyvszekrény ólomüveg betétjével kezdtünk, mely két részből áll. Itt látható az eredeti terv és az elkészült alkotás, valamint egy fotó, mely a második panelt örökítette meg készülés közben.


A terv:

konyvszeg.jpg


további részletek... >>

 

Legújabb ólomüveg tervem

2013.07.26 09:53

Ezt a tervet egy modern, amerikai konyhás lakás nappalijába készítettem. Az üvegablak átmérője 90 cm.


olomuvegkor.jpg


további részletek... >>

 

Nyitott műhely indul minden hónap első szombatján, 15-18 óráig

2012.08.02 19:20


Legközelebb: november 7. szombat, 15.00-18.00


Mi is az a nyitott műhely?

Egy jó lehetőség arra, hogy bárki, akit érdekel az ólomüvegezés, megismerkedjen egy ólomüveg műhely működésével, megnézegesse a legkülönfélébb díszüvegeket, a műhelyemben készült és éppen készülő ólomüvegeket, és akár kipróbálja a szerszámokat is. Vághat üveget, hajlíthat ólmot, láthatja, hogyan festjük az üveget, vagyis beleshet a kulisszák mögé. 

Ha komolyabban érdekli az ólomüveg, vagy ha egyszerűen csak kíváncsi rá, hogyan is készül egy ilyen alkotás, a nyitott műhely során bepillantást nyerhet e csodálatos művészeti ág tradicionális, különleges világába, megismerkedhet másokkal, akik hasonló érdeklődési körűek, és minden kapcsolódó kérdésére választ kaphat. Az eddigi alkalmakról készült fotókat megnézheti facebook oldalamon, vagy pedig itt az Aktív menüpont alatt.

további részletek... >>

 

Kiállítás a Pannonia Golfklubban

2012.06.24 06:10

Tegnap szerencsém volt egy gyönyörű helyen eltölteni a napot, az Alcsútdoboz településen található Máriavölgyben, ahol a Pannonia Golf and Country Club székel. Öröm az örömben, hogy még az ólomüveg munkáimat is bemutathattam, valamint a verseny nyertesének egyik ajándékát is én készítettem és adtam át. Alcsútdoboz a Vértes lábánál, a Váli-víz völgyében fekszik, festői környezetben. 

további részletek... >>

 

A hónap terve II

2012.05.04 19:01

Ismét helyet kapott az egyik ólomüveg munkám a Dragonfly Software hivatalos weboldalán - akit érdekel a cikk, megnézheti a következő linken: http://dfly.com/dotm.html.

Erről a képemről van szó:

további részletek... >>

 

Az üvegem és én

2012.02.10 13:13

Íme egy friss kép rólam, és egy nemrégiben elkészült munkámról, mely még beépítésre vár. Nagyobb képért katt a fotóra.

további részletek... >>

 

Ólomüvegező tanfolyam

2011.08.18 00:00

Akit érdekel az ólomüvegezés, ez a csodálatos és különleges művészeti ág, műhelyemben megismerkedhet az alapokkal. Tanfolyamomra folyamatosan várom a jelentkezőket, bármikor lehet csatlakozni. Kétféle lehetőséget is biztosítok az ismeretek elsajátítására; egy gyorstalpaló, illetve egy bővített oktatás formájában. Egyszerre maximum két tanulóval foglalkozom, így hatékony és közvetlen az oktatás. 

További részletek az Oktatás menüpont alatt.

további részletek... >>

 

Rádió 17

2011.08.03 00:00

Augusztus 8-án hétfőn, 10 órakor Jakab Enikővel beszélgetek a Rádió 17 Otthon című magazinműsorában. Nagyon örülök a felkérésnek, talán ez a lehetőség is hozzásegít ahhoz, hogy minél több emberrel megismertethessem az ólomüvegezést, mely sajnos nem tartozik a közismert művészeti ágakhoz. A legtöbben azt sem tudják, mi fán terem az ólomüveg, azt meg végképp nem, milyen széleskörűen alkalmazható a legkülönfélébb terekben.

további részletek... >>

 

Kiállítás a Highland Golfklubban

2011.07.07 00:00

Júliusban alkalmam nyílt a Highland Golfklub társasági kupáján a meghívottak között megjelenni, így megismerkedhettem egy számomra eddig teljesen ismeretlen sporttal. A verseny ideje alatt két ólomüveg lámpámat mutattam be, a beépítésre került munkáim fotói és néhány tervem pedig nagyméretű plakátok formájában az étterem falát díszítették.

további részletek... >>

 

A hónap terve

2011.05.27 17:29

Abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy a Glass Eye 2000 üvegtervező szoftver hivatalos weboldalán májusban "Ég és Föld" elnevezésű körablaktervem lett a hónap terve.

A cikk itt olvasható:

http://www.dfly.com/dotm/May2011.html

további részletek... >>