Sajátítsa el nálunk ezt a különleges, évezredes múltra visszatekintő művészeti ágat, ismerje meg az üvegben rejlő lehetőségeket!

Akár komolyabban érdekli az ólomüveg, akár csak ismerkedne vele, ennek megfelelően választhat rövidebb, vagy hosszabb tanfolyamaink közül. 

Széleskörű gyakorlati és elméleti ismereteket adunk, az ólomüvegezés művészettörténeti vonatkozásaitól kezdve napjaink alkalmazási területein át a beépítésig (részletes tematika lejjebb olvasható). Minden szükséges anyagot és eszközt mi biztosítunk; tanulóink több ólomüveg kép elkészítése során, melyeket haza is vihetnek, sajátítják el a legfontosabb szakmai tudnivalókat.


TANFOLYAMAINK:

  • Gyorstalpaló tanfolyam (30 óra): azok számára, akik egyelőre csak kipróbálnák az ólomüvegezést és megelégszenek a legszükségesebb ismeretekkel. Díja: 57.000 Ft. Ennek során 2 db ólomüveg képet készítenek a tanulók.
  • Bővített tanfolyam (80 óra): azoknak ajánlott, akiket komolyabban érdekel az ólomüvegezés és nagyobb tapasztalatra szeretnének szert tenni. Ez a tanfolyam már teljeskörű szakmai ismereteket ad, magabiztos tudást ahhoz, hogy a tanuló önállóan is megvalósíthassa saját elképzeléseit. Díja: 128.000 Ft. Ennek során 3 db ólomüveg képet készítenek a tanulók.


IDŐPONTOK:

Személyre szabott időpontokban tartjuk az oktatást, nem kell másokhoz igazodnia, a tanfolyamot bármikor elkezdheti. Alkalmazkodunk az aktív dolgozókhoz és azokhoz is, akik inkább napközben érnek rá. Egyszerre maximum 3 tanulóval foglalkozunk, így az oktatás hatékony és mindenki a maga tempójának megfelelően haladhat.

Időpontokat mindenkivel külön egyeztetünk! 

Lehetőség van a tanfolyam elvégzése után tovább gyakorolni, csiszolni a már megszerzett tudást, ezért azok számára, akik még jobban szeretnék elmélyíteni tapasztalataikat, vagy esetleg még nem elég magabiztosak, továbbra is helyet biztosítunk a műhelyben és segítséget nyújtunk egészen addig, amíg igénylik.Tematika

- Az ólomüvegezés története, hagyománya
- Tradicionális és modern ólomüvegek
- Az ólomüveg alkalmazási területei
- Anyagismeret
- Munkavédelem
- Tervezési ismeretek
- Sablonkészítés
- Üvegvágás
- Ólmozás
- Forrasztás, gittelés
- Beépítési ismeretek


Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!